قلمه زدن فیکوس و طریقه نگهداری آن در منزل

به گزارش مجله سلنا، فیکوس درختچه ای زیبا با برگ های براق و چرمی است که نگهداری و تکثیر آن در محیط آپارتمان به راحتی امکان پذیر است. قلمه زدن فیکوس مهمترین راه ازدیاد این گیاه است؛ در اواخر فصل بهار، قلمه های 15 سانتی متری یک تا دو برگی از ساقه های گیاه تهیه کنید و قلمه ها را در کوکوپیت و پرلایت در محیطی با دما و رطوبت کافی بکارید.

قلمه زدن فیکوس و طریقه نگهداری آن در منزل

جهت دریافت خدمات پتینه کار با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

خبرنگاران | سرویس گیاهان و حیوانات - فیکوس یک گیاه آپارتمانی به صورت درختچه است که در صورت وجود شرایط مناسب محیطی، ارتفاع آن تا چند متر نیز می رسد. تکثیر و نگهداری فیکوس بسیار آسان است. قلمه زدن گل فیکوس کار سختی نیست. برای آشنایی با نحوه قلمه زدن فیکوس و شرایط نگهداری از آن در منزل تا پایانی این مطلب با ما همراه باشید.

نحوه تکثیر و قلمه زدن فیکوس

اصلی ترین راه تکثیر فیکوس، قلمه زدن این گیاه است. بهترین زمان برای قلمه زدن فیکوس، اواخر بهار و اوایل تابستان است. مراحل قلمه زدن فیکوس به توضیح زیر است:

  1. گیاه مادری سالم و بدون آفت فیکوس را انتخاب کنید و قلمه ای به طول 15 سانتی متر از ساقه گیاه جدا کنید.

  2. برای جدا کردن قلمه از قیچی یا چاقوی تیز که قبلا ضد عفونی نموده اید، بهره ببرید.

  3. قلمه را می توانید هم از طول ساقه و هم از پایانی ساقه تهیه کنید. توجه داشته باشید که تعداد برگ های ساقه ای که برای دریافت قلمه انتخاب نموده اید، باید کم باشد تا بیشتر انرژی گیاه صرف ریشه زایی گردد.

  4. اگر ساقه مورد نظر برگ زیادی دارد، برگ ها را جدا کنید تا فقط یک تا دو برگ بر روی ساقه بماند. دقت کنید، قسمت پایین قلمه ها (قسمتی که در خاک قرار می گیرد) باید بدون برگ باشد.

  5. بعد از جدا کردن ساقه، شیره ای سفید رنگ از پایان و از تمامی قسمت هایی که برش خورده اند بیرون می آید. از همین رو توصیه می گردد قبل از قلمه زدن فیکوس و کاشت آن در گلدان، قلمه ها را به مدت نیم ساعت در آب بگذارید تا جریان شیره متوقف گردد.

  6. قراردادن پایانی قلمه در هورمون ریشه زایی نیز به ریشه دار شدن سریع تر گیاه یاری خواهد نمود.

  7. قلمه ها را در بستری سبک و حاصلخیز شامل مخلوطی از کوکوپیت و پرلیت یا خاکبرگ و شن بکارید.

  8. بعد از قلمه زدن فیکوس، بستر کشت را کاملا آبیاری کنید. قلمه ها را در محیطی با دمای 25 تا 27 درجه سانتی گراد و رطوبت بالا دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری کنید.

  9. سطح گلدان را می توانید با پلاستیک شفاف بپوشانید و چند سوراخ برای تهویه در آن ایجاد کنید. این کار باعث می گردد تا شرایط گلخانه ای و رطوبت بالاتری برای گیاه ایجاد گردد.

  10. زمانی که گیاه ریشه دار شد و اولین جوانه های برگ جدید برای ساقه ظاهر شد، می توانید قلمه ها را به گلدان اصلی منتقل کنید.

شرایط محیطی مورد احتیاج نگهداری فیکوس

برای نگهداری فیکوس در منزل ضروری است از شرایط محیطی مناسب برای نگهداری این گیاه اطلاع داشته باشید. شرایط نگهداری فیکوس در منزل شامل موارد زیر می گردد:

  • خاک: مناسب ترین خاک برای کاشت و قلمه زدن فیکوس، خاک گلدانی با مخلوطی از کمپوست و همچنین مخلوط خاک معمولی + خاکبرگ + پیت ماس است. برای خروج آب اضافی، خاک باید زهکشی مناسبی داشته باشد.
  • آبیاری: احتیاج گیاه فیکوس به آب متوسط است و بسته به درجه حرارت محیط یک تا دو بار در هفته آبیاری کفایت می نماید. توجه داشته باشید که هنگام آبیاری، خاک گلدان غرقاب نگردد، ضروری است در فاصله بین دو آبیاری، سطح خاک کاملا خشک شده باشد. توصیه می کنیم برای آبیاری گیاه از آب ولرم بهره ببرید و زمانی که دمای هوا بالاست، برگ ها را مه پاشی کنید.
  • دما: دمای ایده آل برای نگهداری فیکوس در آپارتمان درجه حرارت بین 15 تا 30 درجه سانتی گراد است، اما بهترین دما برای رشد فیکوس 25-20 درجه سانتی گراد است. بهتر است بدانید که تغییرات ناگهانی دمای محیط، موجب ریزش برگ های فیکوس خواهد شد.
  • نور: فیکوس برای رشد به نور کافی خورشید احتیاج دارد. قرار دادن فیکوس در سایه کامل یا در آفتاب مستقیم به رشد گیاه صدمه خواهد زد. نور شدید موجب بی رنگ شدن برگ ها و نور کم باعث ریزش برگ های گیاه فیکوس می گردد.
  • کوددهی: استفاده از کود مایع یا کودهای جامد مخصوص گیاهان آپارتمانی که با آب مخلوط شده باشد، به رشد بهتر گیاه و شاداب ماندن برگ ها یاری خواهد نمود. در صورتی که گیاه فیکوس شما عظیم است دو هفته یکبار و در صورتی که گیاه جوان و کوچک است، هر ماه یک مرتبه کوددهی را انجام دهید.
  • تمیز کردن برگ ها: برای تمیز کردن برگ فیکوس، برگ ها را به آرامی با پارچه پنبه ای و یا اسفنج مرطوب تمیز کنید. این کار به تامین رطوبت مورد احتیاج گیاه و پیشگیری از حمله آفات به گل ها، یاری خواهد نمود.
  • آفات و بیماری ها: کنه تار عنکبوتی، شپشک، نماتد گره ریشه، تریپس، لکه برگی باکتریایی و قارچی از جمله آفاتی هستند که به این گیاه حمله می نمایند. برای مبارزه با این آفات می توانید از سموم سیستماتیک استفاده کرد.
  • تعویض گلدان: گیاه فیکوس رشد سریعی دارد؛ بنابراین ضروری است، هر سال در فصل بهار یا اوایل تابستان گلدان گیاه را یک سایز عظیم تر کنید. گلدانی انتخاب کنید که حداکثر 5 سانتی متر در قطر و در ارتفاع بدنه، از گلدان قبلی بلندتر باشد. گلدان انتخابی نباید از گلدان قبلی خیلی عظیم تر باشد.

نکته مهم: اگر گیاه فیکوس بیش از حد عظیم شده باشد، طوری که عوض کردن گلدان را برای شما سخت نموده است، توصیه می کنیم تنها خاک سطح گلدان را با خاک تازه و غنی از مواد غذایی عوض کنید.

کلام آخر

امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده باشد. همچنین پیرامون این مطلب مطالعه نکاتی در مورد چیدمان گلدان در آپارتمان را به شما توصیه می کنیم.

برگرفته از: پایگاه جامع نگهداری گل و گیاه ایران، باغبانی سبز ، بوستان

منبع: setare.com
انتشار: 6 اسفند 1399 بروزرسانی: 6 اسفند 1399 گردآورنده: selena-fan.ir شناسه مطلب: 1582

به "قلمه زدن فیکوس و طریقه نگهداری آن در منزل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قلمه زدن فیکوس و طریقه نگهداری آن در منزل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید