مهم ترین تفاوت فولات و اسید فولیک برای سلامتی
به گزارش مجله سلنا، خبرنگاران : ویتامین B9 (اسید فولیک) به بدن یاری می نماید کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها به انرژی قابل استفاده ما تبدیل شوند. اما اگر در پی مکملی باشید که با مصرف آن مطمئن شوید روزانه به میزان کافی B9 دریافت می کنید، شاید متوجه شده باشید که معمولا عبارت های فولات و اسید فولیک به جای هم استفاده می شوند، در حالیکه هر چند هر دو فُرم هایی از ویتامین B9 می باشند، اما یکی نیستند.

مطلب زیر را بخوانید تا به تفاوت های اساسی میان فولات و اسید فولیک پی ببرید، بنابراین خواهید توانست انتخابی آگاهانه تر در خصوص احتیاج های بدن تان داشته باشید.
فولات چیست؟
وقتی مواد غذایی را به صورت طبیعی و کامل شان مصرف می کنید، مثلا سبزیجات برگ دار، آووکادو، حبوبات و مرکبات، در واقع فولات دریافت می کنید که نوعی ویتامین B9 بوده و به طور طبیعی در غذا ها وجود دارد.
فولات چه می نماید؟
فولات برای فراوری گلبول های قرمز و سفید خون در مغز استخوان ضروریست و RNA و DNA نیز فراوری می نماید. در ضمن فولات به تبدیل کربوهیدرات ها به انرژی قابل مصرف نیز یاری می نماید.
چه غذا هایی سرشار از فولات هستند؟
بعضی از غذا هایی که به طور طبیعی فولات زیادی دارند شامل مارچوبه، سبزیجات برگ دار مانند اسفناج، کاهو و بروکلی، بعضی میوه ها مانند طالبی، لیمو و موز، آب پرتقال، آب گوجه فرنگی، لوبیا و قارچ می شوند.
اسید فولیک چیست؟
اسید فولیک، فرم مصنوعی و محلول در آب ِ ویتامین B9 است. در سال 1998، سازمان غذا و داروی آمریکا، مقرراتی وضع کرد که طبق آن، فراوری نماینده های مواد غذایی موظف به غنی کردن فرآورده های غلات با اسید فولیک شدند و هدف از آن، یاری به تامین احتیاج افراد به این ماده غذایی می باشد.
اسید فولیک چه تفاوتی با فولات دارد؟
هر چند ساختار مولکولی فولات و اسید فولیک بینهایت مشابه است، اما بدن ما، اسید فولیک را جور دیگری متابولیز می نماید، زیرا بدن پیش از آنکه بفهمد چگونه از آن به درستی استفاده کند، مجبور است دو مرحله تبدیل روی آن انجام بدهد. اول، اسید فولیک به دی هیدروفولات (DHF) تبدیل می گردد و سپس به تترا هیدروفولات (THF). در نهایت، THF به ال - متیل فولات تبدیل می گردد که فرمی از فولات می باشد که بدن ما می تواند از آن به طور مناسب استفاده کند.
متاسفانه تحقیقات نشان می دهد درصد زیادی از افراد نمی توانند ال - متیل فولات را به طور مناسب متابولیز نمایند، که می تواند توانایی بدن برای استفاده از فولات را مختل کند. در نتیجه تجمعی از اسید فولیک مصرف نشده در بدن به وجود می آید که خطراتی برای سلامتی دارد مانند افزایش ریسک سرطان و یا تسریع افت عملکرد فکر در سنین بالا.
چه باید کرد؟
خیلی از افراد می توانند به وسیله رژیم غذایی، احتیاج روزانه بدن خود به فولات را تامین نمایند و خیلی های دیگر نیز می توانند بدون هیچ مسئله ای از مکمل اسید وفولیک استفاده نمایند.
شما باید علائم کمبود فولات را بشناسید و نسبت به آن ها دقیق باشید. اگر کم خونی دارید و زنی در سنین باروری هستید و بعلاوه اگر قرار است باردار شوید یا سابقه مسائل گوارشی دارید، ممکن است مستعد کمبود فولات باشید. با پزشک تان مشورت کنید، غذا های سرشار از فولات بیشتر مصرف کنید و در خصوص مصرف مکمل فولات که حاوی متیل فولات باشد به جای مصرف مکملی که برچسب اسید فولیک خورده است از پزشک تان سوال کنید.
منبع: care2
پ
منبع: برترین ها