طرز تهیه جوجه کباب بی استخوان زعفرونی
به گزارش مجله سلنا، جوجه کباب، همانطور که از اسمش پیداست، با جوجه رسیده یا مرغ بسیار جوان درست می گردد. گوشت مرغ کبابی هم مانند هر گوشت کبابی دیگری باید 2-3 روز در یخچال بیات شده باشد و 2-3 ساعت پیش از کباب شدن از یخچال بیرون بیاید. کباب گوشتی است که مستقیم با آتش تماس پیدا می نماید و در مدت کوتاهی که معمولا 5-6 دقیقه بیشتر نیست برای خوردن آماده می گردد. این گوشت ممکن است از گوسفند، مرغ، ماهی و حتی میگو و… باشد. آتش کباب معمولا زغال است، ولی روی شعله گاز هم کباب درست می نمایند. حتی کباب پزهای خاصی برای این کار درست شده است. جوجه اصولاً به دو شکل درست می گردد:
- جوجه با استخوان
- جوجه بی استخوان
در این مقاله طرز تهیه جوجه کباب بدون استخوان خوشمزه و نکات مهم آن و طرز تهیه گوجه کبابی آموزش داده می گردد. با مجله خبرنگاران همراه باشید.
سینه ی مرغ یا فیله مرغ | برای هر نفر 150 گرم |
سس خردل ملایم | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
پودر آویشن | به میزان لازم |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
لیمو ترش | 1 عدد |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
فلفل قرمز | 1 قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
روغن مایع یا روغن زیتون | 3 تا 4 قاشق غذاخوری |
جعفری خردشده | کمی برای تزئین |
طرز تهیه جوجه کباب بی استخوان:
مرینیت کردن جوجه کباب
- سینه مرغ را به یک مقدار برش بزنید. سپس زعفران را روی آن اضافه کنید.
- سپس آویشن و پیاز خردشده را به جوجه ها اضافه کنید.
- سیر را به قطعات بزرگ (برای اینکه بعدا از جوجه ها جدا کنید.) خرد نموده و به جوجه ها اضافه کنید.
- فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک و سس خردل را به موادتان اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
- کمی پوست لیمو را هم رنده کنید و بعد به همراه کمی آب لیموی تازه به مواد اضافه کنید.
- روغن زیتون را هم اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید و به مدت 3 ساعت داخل یخچال قرار دهید.
- حالا نوبت به پختن جوجه کباب ها است که روش های مختلفی دارد.
- می توانید در فر و با چیدن روی سینی فر یا توری بپزید.
- می توانید روی زغال یا منقل های گازی هم درست کنید.
- روی گاز هم می توانید کباب کنید.
- حتی در تابه هم می توانید سرخ کنید.
- در آموزش امروز قرار است از گریل چدنی و سیخ های چوبی استفاده گردد.
- حواستان باشد سیخ های چوبی را داخل آب گذاشته تا کمی خیس شوند و روی گریل نسوزند.
- قبل از به سیخ کشیدن جوجه ها پیاز و سیر را از آن ها جدا کنید.
- مرغ را به سیخ کشیده و بین مرغ ها فلفل دلمه ای خردشده هم قرار دهید.
- روی گریلتان چند قطره روغن بریزید و جوجه ها را روی آن گذاشته و در آن را هم بگذارید تا خوب بپزد.
- در خاتمه روی جوجه هایتان کمی جعفری خردشده بریزید.
- جوجه کباب را می توانید در کنار گوجه فرنگی کبابی و همراه با برنج کته میل کنید. کباب داغ را با نان تازه و یک سبد کوچک ریحان و پیاز سر سفره قرار دهید.
- دوغ هم فراموش نگردد.
به سیخ کشیدن جوجه کباب:
پیش از آغاز به آتش دادن کباب دیس آن را توی فر روشن یا نزدیک آتش بگذارید تا گرم گردد؛ این کار به گرم نگه داشتن کباب سر سفره یاری می نماید.
هر تکه از مرغ را جوجه را باید طوری به سیخ کشید که پهنای آن به طرف آتش باشد و بعلاوه قسمت گوشتی و قسمت استخوانی تکه ها با هم جور باشد، تا هنگام آتش دادن دو هوا نگردد.
[aparat id=XUtpZ]آتش دادن جوجه کباب:
توجه داشته باشید که کباب کردن ران و بیخ ران مرغ کمی بیشتر از سینه آتش می برد.
به این علت ران و سینه را باید جدا از هم به سیخ کشد و سیخ سینه را باید کمی پس از سیخ ران روی آتش گذاشت.
سیخ ها را باید به فاصله 1-2 دقیقه مرتبا برگردانید و هنگام آتش دادن یکی دو بار کره آب نموده یا روغن روی کباب بمالید.
این کار در نرمی و لطافت کباب موثر است.
آتش کباب باید کمی تیز باشد تا رویه کباب را بریان کند و مغز کباب آب دار بماند؛ در عین حال، هیچ اثری از خونابه نباید در جوجه کباب دیده گردد.
برترین وسیله آتش دادن کباب آتش زغال است، ولی با کباب پز درپوش دار روی شعله گاز هم کباب خوبی می توان درست کرد.
سیخ کباب را پس از آماده شدن روی دیس بخوابانید، یک ورقه نان روی کباب بگذارید، با یک دست نان را نگه دارید و با دست دیگر سیخ را بکشید.
دادن یک قاشق کره آب نموده روی کباب طراوت آن را نگه می دارد.
همرا به جوجه کباب بهتر است گوجه فرنگی کبابی هم سرو گردد.
طرز تهیه گوجه کبابی:
گوجه فرنگی کبابی با همه انواع کباب صرف می گردد.
برای تهیه آن کافی است چند گوجه فرنگی کوچک را به سیخ بکشید و در کنار سیخ های کباب آتش بدهید.
همین که روی گوجه لکه های سیاه پیدا شد بردارید.
برای هر نفر 2 عدد گوجه فرنگی شسته به سیخ باریک بکشید و همراه کباب آتش دهید. سپس کنار کباب گذاشته و سیخ ها را بکشید.
گاهی چند فلفل سبز تند هم با گوجه فرنگی کباب می نمایند.
طرز تهیه گوجه کبابی روی گاز
گوجه ها را روی گاز هم می توانید کباب کنید و وقتی به مقدار کافی پوست آن ها سیاه شد بردارید.
فقط باید حواستان باشد به طور مرتب همه قسمت های سیخ را روی شعله حرکت دهید تا برخی قسمت ها نسوزند و برخی قسمت ها خام بمانند.
توجه کنید آب گوجه فرنگی روی گاز می ریزد و آن را کثیف می نماید. می توانید برای این منظور از روکش و فویل مخصوص روی گاز بهره ببرید.
نکات کلیدی در تهیه جوجه کباب:
- اگر قطعات مرغ به یک مقدار خرد نشوند قطعات کوچکتر می سوزند و قطعات بزرگتر خام می ماند.
- مرغ را به مقدار کوچک خرد کنید تا بتوانید به سیخ چوبی بزنید و در تابه هم بتوانید جوجه را درست کنید ولی اگر قرار است بر روی زغال درست کنید، قطعات را بزرگتر برش بزنید.
- ابتدا زعفران را به موادتان قبل از مواد دیگر اضافه کنید. اگر قبل از زعفران مواد دیگر را اضافه کنید، چسبندگی زعفران به مرغ کم می گردد و زعفران رنگ کمتری می دهد.
- آویشن را حتماً به جوجه اضافه کنید، زیرا طعم بسیار لذیذی به جوجه می دهد.
- قبل از اضافه کردن پیاز به جوجه کمی آن را با دست فشار دهید تا آب پیاز کمی گرفته گردد.
- سیر را رنده نکنید، زیرا سیر به جوجه می چسبد و طعم تلخی در خاتمه به جوجه می دهد.
- اگر پوست لیموی رنده شده را زیاد بریزید باعث تلخی می گردد.
- حداقل 3 ساعت جوجه هایتان را داخل یخچال گذاشته تا خودش را بگیرد.
- برای گذاشتن مواد در فر ، کف سینی فر را چرب می کنیم یا می تونید کاغذ روغنی پهن کنید.
سینی رو توی فر قرار می دیم، با توجه به حجم مواد شما و مدل فری که در اختیار دارید، قطعا میزان زمان پخت ممکنه کمتر یا بیشتر باشه. ما این میزان گوشت رو با دمای 200درجه به مدت بیست دقیقه توی طبقه سوم فر میتونیم قرار بدیم.
خبرنگاران بلاگ برای آموزش دستورات آشپزی دیگر نیز همراه شماست.
منبع: اُکالا