طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه
به گزارش مجله سلنا، پختن زرشک پلو با مرغ یک هنر است چون درآوردن یک زرشک پلو خوشمزه که مرغش خوب پخته باشد و عطر و بویش همه را مدهوش کند، کار هر کسی نیست. این غذای خوشمزه و سالم، ترکیبی از طعم های متنوع و رنگارنگ را به شما ارائه می دهد. پیروی از مراحل ساده و مواد غذایی طبیعی، تجربه ای لذت بخش و شگفت انگیز را برای شما از این غذا به ارمغان می آورد. در این مقاله، به شما طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه را آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه
- برنج 2 لیوان
- مرغ 3 تکه ران
- زرشک یک لیوان
- هویج 2 عدد
- فلفل دلمه ای 2 عدد
- زعفران به میزان لازم
- دارچین و آبلیمو به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه
1. پختن پلوی زرشک پلو
اولین مرحله از طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه درست مثل طرز تهیه زرشک پلو ساده این است که پلو را آماده کنیم. برای آماده کردن پلو ابتدا برنج را خوب بشویید سپس در ظرفی بگذارید و رویش آب و نمک بریزید. سپس اجازه دهید به مدت نیم ساعت برنج خیس بخورد.
در همین حین در یک قابلمه مناسب تا نصف آب و نمک بریزید و بگذارید آب جوش بیاید. بعد از گذشت 12-15 دقیقه برنج که میزانی نرم شد نوبت آن است که برنج را آبکش کنید. سپس در کف قابلمه مد نظر دم کردن پلو، میزانی روغن بریزید و وقتی میزانی روغن گرم شد رویش نان یا سیب زمینی بگذارید تا ته دیگ خوبی برای زرشک پلو با مرغ تان داشته باشید. بعد از آن برنج را بریزید و در قابلمه را بگذارید تا پلوی شما به مدت 40 دقیقه دم بکشد. جزییات بیشتر برای طرز تهیه برنج آبکش را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
اگر فرصت شما برای تهیه این غذا کم است می توانید برنج تان را کته کنید. طرز تهیه برنج کته را هم می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
2. دم کردن زعفران و آماده کردن زرشک
در دومین مرحله از طرز تهیه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه باید ابتدا زعفران را که معجزه داشتن زرشک پلو را برایتان رقم می زند، دم کنید. برای این کار کافی است زعفران آسیاب شده را در یک لیوان مناسب بریزید و رویش میزانی یخ بگذارید تا آب گردد. بعد آن را روی در قابلمه پلویتان بگذارید تا خوب با بخار برنج دم بکشد. برای آشنایی با جزییات دم کردن زعفران می توانید طرز تهیه زعفران دم نموده را در کتاب کاله بخواید.
هم زمان که زعفران دم می کشد، زرشک را خوب بشویید و اجازه دهید کمی در آب خنک خیس بخورد تا نرم گردد بعد آن را از آب خارج کنید و خوب آب اضافه اش را بگیرد. بعد در یک ماهیتابه مناسب میزانی کره بریزید و بگذارید آب گردد و بلافاصله زرشک را به همراه میزانی شکر تفت دهید. کمی که زرشک تان نرم شد قبل از آن که زرشک و کره بسوزد آن را خاموش کنید. زرشک شما برای زرشک پلو آماده است. در آخر یک قاشق غذاخوری اضافه کنید. زعفران آب شده ررا هم به زرشک اضافه کنید تا آن را طعم دار کند. خوب است اگر دوست دارید میزانی خلال پسته هم به ترکیب زرشک اضافه کنید و در مرحله آخر کمی تفت دهید.
3. آماده کردن مرغ زرشک پلو
برای تهیه مرغ زرشک پلو باید ابتدا مرغ را با میزانی آب در یک قابلمه بگذارید تا میزانی بپزد. در این مرحله حتما کفی روی آب مرغ قرار می گیرد را با قاشق خارج کنید و وقتی آب مرغ دیگر کفی نداشت مرغ را خارج کنید و اجازه دهید آبش کامل خارج گردد.
حالا برای تهیه زرشک پلو با مرغ ابتدا ماهیتابه را گرم کنید و میزانی روغن به آن اضافه کنید. تکه های مرغ را در روغن تفت دهید تا رنگ شان طلایی-قهوه ای گردد. سپس آن را به طرف دیگر برگردانید و طرف دیگر مرغ را هم سرخ کنید.
پیاز را پوست بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید. روغن و پیاز خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید و روی حرارت بگذارید. پیازها را سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس زردچوبه، نمک، فلفل دلمه ای، قارچ، هویج رنده شده و کاری را به پیازها اضافه کنید و آن ها را مخلوط کنید. رب گوجه فرنگی را با آب رقیق نموده و به پیازها اضافه کنید. این سس ما برای مرغ است.
مرغ را در سس گوجه فرنگی بریزید و دو قاشق غذاخوری زعفران دم کشیده را روی تکه های مرغ اضافه کنید و سپس آب و آبلیمو اضافه کنید تا تقریبا مرغ را بپوشاند. اجازه دهید به مدت 60 دقیقه بپزند تا مرغ نرم شده و سس این خورش قوام و غلظت لازم را پیدا کند.
اگر این غذا را پسندید می توانید طرز تهیه زرشک پلو با مرغ پرتقالی را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه زرشک پلو با مرغ
در ادامه این دستور پخت به ترفندها و راهکارهایی برای حفظ رنگ زرشک و به دست آوردن پلوی خوشمزه و بعلاوه تزئین صحیح آن می پردازیم.
سرو زرشک پلو با مرغ
پلو را در دیس سرو کنید و روی برنج سفید را با برنج طلایی (برنج زعفرانی) و با زرشک تزیین کنید. مرغ و سبزیجات را جداگانه در ظرف دیگری سرو کنید. سس را در ظرفی بریزید. اگر سس آبکی بود، سس را گرم کنید و آن را غلیظ تر کنید. زرشک پلو و مرغ را می توانید با دسرها و ترشی های زیر سرو کنید:
- سالاد شیرازی
- زیتون پرورده : طرز تهیه زیتون پرورده
- ماست و خیار
- انواع ترشی : طرز تهیه ترشی هفت بیجار
- سبزی خوردن
مرغ: با پوست یا بی پوست؟
نسخه سنتی زرشک پلو با مرغ معمولا شامل ران مرغ های بدون پوست و استخوان یا سینه بدون استخوان مرغ است.با این حال، بعضی از نسخه های مدرن پیشنهاد می نمایند که پوست مرغ را بگذارید تا آبدار بودن و طعم آن افزایش یابد. در نهایت، این به ترجیح شما بستگی دارد که مرغ با پوست باشد یا نباشد. می توانید برای تکمیل دانسته های تان در خصوص چلو مرغ، طرز تهیه پلو مرغ مجلسی با فوت و فن های خاص را هم مرور کنید.
منبع: کتاب کاله