طرز تهیه استانبولی با سویا
به گزارش مجله سلنا، استانبولی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با ترکیب برنج، گوجه فرنگی و سیب زمینی تهیه می گردد. این غذا به علت سادگی و طعم دلپذیرش در میان خانواده ها محبوبیت زیادی دارد. نسخه های مختلفی از این غذا وجود دارد، از جمله طرز تهیه استانبولی با مرغ، استانبولی با سویا و عدس، و حتی غذا با سویا و برنج. در این دستور، یک روش سالم و گیاهی را معرفی می کنیم که هم مقوی است و هم طعمی فوق العاده دارد.

مواد لازم برای طرز تهیه استانبولی با سویا
- برنج دو پیمانه
- سویا یک پیمانه
- پیاز یک عدد بزرگ
- سیب زمینی یک عدد میانه
- گوجه فرنگی سه عدد
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای نصف عدد
- سیر دو حبه
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و دارچین به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
مراحل طرز تهیه استانبولی با سویا
مرحله اول: آماده سازی سویا
سویا را در یک کاسه با آب داغ بخیسانید و حدود ده تا پانزده دقیقه صبر کنید تا نرم گردد. سپس آبکش نموده و با فشار دست آب اضافی آن را بگیرید. برای گرفتن بوی خاص سویا، می توانید آن را چند دقیقه در آب جوش با کمی زردچوبه بجوشانید و دوباره آبکش کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن پیاز و سیب زمینی
میزانی روغن در یک قابلمه ریخته و پیاز را روی حرارت میانه تفت دهید تا طلایی گردد. سیر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن بلند گردد. سپس سیب زمینی را اضافه نموده و کمی سرخ کنید تا روی آن طلایی گردد.
مرحله سوم: اضافه کردن سویا و ادویه ها
سویا را به قابلمه اضافه کنید و سه تا پنج دقیقه تفت دهید تا با پیاز و سیب زمینی ترکیب گردد. نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و دارچین را اضافه نموده و هم بزنید تا طعم ادویه ها جذب گردد.
مرحله چهارم: اضافه کردن گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی های رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بپزد تا آب اضافی آن تبخیر گردد. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و خوب تفت دهید تا رنگ آن باز شده و طعم خامی آن گرفته گردد.
مرحله پنجم: ترکیب مواد با برنج
برنج شسته شده را به قابلمه اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید تا به سس آغشته گردد. سپس سه پیمانه آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد تا آب آن تقریباً تبخیر گردد.
مرحله ششم: دم گذاشتن استانبولی
بعد از تبخیر شدن بیشتر آب، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید. استانبولی را به مدت سی تا چهل دقیقه روی حرارت ملایم دم بگذارید تا کاملاً پخته گردد.
نکات کلیدی برای داشتن استانبولی با سویا خوشمزه
استانبولی یکی از غذاهای ساده و در عین حال متنوع است که می توان آن را با ترکیبات مختلف تهیه کرد. بسیاری از افراد علاوه بر طرز تهیه استانبولی خانگی، روش هایی مانند استانبولی با سویا و لوبیا سبز یا استانبولی با گوشت را امتحان می نمایند. برای داشتن یک استانبولی خوش طعم و بدون نقص، رعایت چند نکته مهم است:
از بین بردن بوی سویا
برای گرفتن بوی خاص سویا، آن را در آب داغ بخیسانید و بعد از آبکش کردن، چند دقیقه در آب جوش با زردچوبه بجوشانید. اضافه کردن کمی آب لیمو یا سرکه سفید هنگام خیساندن سویا هم یاری نماینده است.
نسبت برنج و آب برای تهیه استانبولی
اگر از برنج ایرانی استفاده می کنید، به ازای هر پیمانه برنج، حدود یک و نیم تا دو پیمانه آب در نظر بگیرید تا برنج خوب دم بکشد.
ادویه های مکمل برای تهیه استانبولی پلو
علاوه بر نمک و فلفل، اضافه کردن میزان کمی دارچین، پودر گل محمدی یا زیره طعم استانبولی را بهتر می نماید.
افزودن سبزیجات برای تنوع استانبولی پلو
می توانید در کنار سویا، موادی مانند نخودفرنگی، هویج، فلفل دلمه ای یا لوبیا سبز را اضافه کنید. اگر به ترکیب پروتئین ها علاقه دارید، طرز تهیه برنج با سویا و سیب زمینی یا استانبولی با سویا و عدس گزینه های خوبی هستند.
استفاده از سبزیجات معطر برای عطر و طعم بهتر
برای خوش عطرتر شدن استانبولی، می توانید از سبزیجات معطری مانند ریحان، گشنیز یا ترخون بهره ببرید. هنگام دم گذاشتن، میزان کمی از این سبزیجات را روی برنج بریزید تا عطر آن در غذا پخش گردد. طرز تهیه استانبولی با سبزیجات معطر یک روش عالی برای افزایش طعم و خاص تر کردن این غذای ساده است.
نزدیک شدن به طعم استانبولی پلو خانگی اصیل
اگر می خواهید استانبولی شما طعمی مانند غذاهای خانگی اصیل داشته باشد، حتماً از برنج ایرانی بهره ببرید و اجازه دهید غذا به خوبی دم بکشد. استفاده از گوجه فرنگی تازه و رب گوجه فرنگی مرغوب نیز تأثیر زیادی در طعم نهایی دارد. رعایت این نکات در طرز تهیه استانبولی با رب باعث می گردد نتیجه ای لذیذتر و حرفه ای تر داشته باشید.
تفاوت استانبولی و دمی گوجه و روش تهیه هرکدام
بعضی افراد استانبولی و دمی گوجه را مشابه می دانند، اما این دو غذا تفاوت هایی دارند. در طرز تهیه دمی گوجه ساده معمولاً فقط از برنج، گوجه فرنگی و ادویه استفاده می گردد، اما استانبولی ترکیبات متنوع تری مانند سیب زمینی، سویا یا حتی گوشت دارد. اگر در پی یک غذای سریع و ساده هستید، دمی گوجه گزینه مناسبی است، اما استانبولی یک غذای کامل تر محسوب می گردد.
ترفند جلوگیری از له شدن سیب زمینی ها
برای جلوگیری از له شدن سیب زمینی ها هنگام پخت، مهم است که آن ها را قبل از پختن به درستی برش دهید. سیب زمینی ها را در مقدار های یکنواخت و نه خیلی نازک برش دهید تا هنگام پخت له نشوند. بعلاوه، هنگام جوشاندن، به آب کمی نمک اضافه کنید تا ساختار سیب زمینی ها حفظ گردد. از پخت بیش از حد سیب زمینی هم خودداری کنید، چرا که باعث نرم و له شدن آن ها می گردد.
روش سرو استانبولی با سویا
این غذا را می توان با ماست، سالاد شیرازی، سبزی خوردن یا ترشی میل کرد. بعضی افراد میزانی کره روی استانبولی می ریزند تا عطر و طعم بهتری داشته باشد.
اگر شما نیز تجربه ای در تهیه استانبولی با سویا دارید یا ترکیب خاصی را برای خوش طعم تر شدن این غذا به کار می برید، راضی می شویم دیدگاه خود را در بخش نظرات ثبت کنید.
منبع: کتاب کاله