طرز تهیه پیراشکی مرغ با خمیر حرفه ای

به گزارش مجله سلنا، پیراشکی یکی از غذاهای محبوب در سراسر دنیاست. علت محبوبیت پیراشکی تنوع بالایی است که این غذا دارد. از جمله طعم های پیراشکی می توان به پیراشکی کالباس، پیراشکی پنیری، پیراشکی گوشت، پیراشکی سویا، پیراشکی مرغ و جعفری و نظیر این ها اشاره نمود.

طرز تهیه پیراشکی مرغ با خمیر حرفه ای

هر جغرافیایی پیراشکی مخصوص به خود را دارد که طی آن یک مایه را به عنوان خمیری نازک می پیچند و سرخ می نمایند. پیراشکی مرغ یکی از انواع رایج آن است که می توان آن را به عنوان میان وعده یا پیش غذا میل کرد. در ادامه این مقاله از بلاگ خبرنگاران با طرز تهیه پیراشکی مرغ با ما همراه شوید.

دستور پخت پیراشکی مرغ

اگر بخواهید می توانید از خمیر پیراشکی آماده و یا خمیر نان برای این غذا بهره ببرید اما بسیاری ترجیح می دهند که این خمیر را نیز به صورت خانگی درست نمایند. بنابراین در دو مرحله تهیه خمیر پیراشکی مرغ و مواد میانی پیراشکی را شرح می دهیم.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی

برای تهیه خمیر پیراشکی مرغ به مواد زیر نیاز داریم:

  • آرد: 2 لیوان
  • شکر: 1 قاشق غذاخوری
  • پودر خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: نصف یک قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • ماست: 5 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: نصف لیوان
  • آب ولرم: 1 لیوان
حتما بخوانید: طرز تهیه پیراشکی آسان و خوشمزه برای 6 نفر

مواد لازم برای تهیه مواد میانی پیراشکی

  • سینه مرغ: 1 عدد
  • قارچ: 100 گرم
  • سوسیس: 1 عدد
  • پیاز: 1 عدد میانه
  • فلفل دلمه ای: 1 عدد یا نصف آن
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • سیر: 1 حبه
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم
  • این میزان مواد لازم برای: 2 الی 3 نفر کافی است.
  • زمان آماده سازی: 1 ساعت
  • زمان پخت: نیم ساعت
  • زمان کلی: 1 ساعت و نیم

طرز تهیه پیراشکی مرغ

برای تهیه خمیر پیراشکی ضروری است مراحل زیر را طی کنیم:

  1. آرد را به همراه نمک، شکر و پودر خمیر مایه فوری داخل یک ظرف بزرگ می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم.
  2. وسط مواد را با دست باز نموده و تخم مرغ را به همراه ماست، روغن مایع و آب ولرم در میان آن می ریزیم.
  3. مواد را با یک قاشق یا لیسک مخلوط می کنیم و در صورت شل بودن خمیر میزان دیگری آرد را کم کم به آن اضافه می نماییم.
  4. توجه داشته باشید که خمیر باید کمی چسبندگی داشته باشد. بعد از آن که خمیر به شکل مورد نظر رسید آن را 15 دقیقه ورز می دهیم. برای این کار چند بار خمیر را محکم به یک سطح بکوبانید تا منسجم گردد.
  5. خمیر را داخل یک ظرف گود بریزید و با سلفون روی آن را بپوشانید. ظرف خمیر را در یک جای گرم قرار دهید تا استراحت کند.
حتما بخوانید: دستور تهیه خمیر پیتزا

تهیه مواد میانی پیراشکی

برای تهیه مواد میانی پیراشکی مرغ باید مراحل زیر را انجام دهیم:

  1. ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و به همراه روغن در یک ماهیتابه مناسب تفت می دهیم تا طلایی گردد.
  2. سوسیس را نگینی خرد نموده و به پیاز اضافه می کنیم تا سرخ گردد.
  3. قارچ و فلفل دلمه ای را نیز به همین ترتیب نگینی خرد نموده و به تابه اضافه می کنیم.
  4. مواد را کمی تفت می دهیم تا قارچ آب بیندازد و در نهایت آب اضافی آن تبخیر گردد.
  5. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و تفت می دهیم تا طعم خامی رب گرفته گردد.
  6. سیر را رنده نموده و به همراه مرغ خرد شده به ماهیتابه اضافه می کنیم. خوب تفت می دهیم تا رنگ مرغ عوض گردد.
  7. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و هر ادویه دیگری را که دوست دارید به مخلوط اضافه نمایید. بعد از کمی تفت دادن مواد میانی را کنار می گذاریم تا خنک گردد.
  8. به سراغ خمیر می رویم و آن را از ظرف خارج می کنیم. خمیر را کمی ورز می دهیم تا هواگیری گردد و سپس سطح آن را آرد می پاشیم.
  9. خمیر را با وردنه به قطر نیم سانتی متر پهن نموده و با قالب گرد آن را قالب می زنیم.
  10. مواد میانی پیراشکی مرغ را روی خمیر می ریزیم و نیم دیگر خمیر را روی مواد می گذاریم. با چنگال لبه پیراشکی را روی هم فشار می دهیم تا بچسبد.
  11. داخل یک تابه گود روغن می ریزیم و بعد از داغ شدن آن، پیراشکی ها را داخل روغن می اندازیم تا خوب سرخ و برشته شوند.
  12. پیراشکی ها را روی یک دستمال حوله ای یا توری بگذارید تا روغن اضافی اش گرفته گردد. پیراشکی مرغ شما آماده است و می توانید آن را با سس دلخواه خود سرو کنید. نوش جان.

طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ

تهیه خمیر پیراشکی مرغ و قارچ مانند دستور قبلی است و تنها طرز تهیه مواد میانی آن فرق دارد که در ادامه آن را با هم آنالیز می کنیم.

  1. سینه مرغ را با کمی نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز بپزید و وقتی آب مرغ تمام و سینه مرغ پخته شد آن را ریش ریش نموده یا به صورت نگینی برش دهید.
  2. گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید و قارچ را نیز برش دهید.
  3. حالا یک ماهیتابه را برداشته و کمی روغن داخل آن بریزید. سپس پیاز را نگینی خرد نموده و داخل روغن تفت دهید و نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز داغ اضافه کنید.
  4. بعد از آن که پیاز داغ آماده شد مرغ نگینی را به آن اضافه نموده و تفت دهید.
  5. قارچ و فلفل دلمه ای را نیز اضافه نموده و مواد را با هم مخلوط کنید و بعد از مدتی گوجه را هم اضافه کنید.
  6. در ماهیتابه را بسته و اجازه دهید یک ربع بماند تا بپزد و اگر آبی دارد جمع گردد.
  7. پودر سیر را در مرحله آخر و برای آن که عطر آن از بین نرود اضافه کنید و بعد از هم زدن زیر شعله را خاموش نموده و اجازه دهید خنک گردد.
  8. مراحل پیچیدن مواد داخل خمیر نیز از این مرحله به بعد مانند دستور قبلی است.
حتما بخوانید: طرز تهیه دونات خانگی و خوشمزه

نکات تکمیلی تهیه پیراشکی مرغ

  • اگر پیراشکی مرغ را در تابه سرخ می کنید بهتر است به گونه ای این کار را انجام دهید که پیراشکی ها در روغن غوطه ور باشند.
  • برای درست کردن این پیراشکی در فر ضروری است ابتدا فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنیم تا گرم گردد.
  • سپس پیراشکی را روی سینی فر چیده و روی آنها را با برس زرده تخم مرغ و کنجد می زنیم تا طلایی شوند. پیراشکی مرغ را در نهایت 30 دقیقه داخل فر می گذاریم.
  • برای تهیه پیراشکی مرغ با خمیر یوفکا کافی است خمیر یوفکا را به صورت دو لایه با اسپری آب نرم کنیم، سپس مخلوط مرغ را بین نان یوفکا قرار دهیم و به صورت دلخواه بپیچیم. پیراشکی ها را می توانیم در فر یا در روغن بپزیم.
  • برای طرز تهیه پیراشکی مرغ داخل تستر، کافی است کف سینی تستر را کمی چرب کنید و پیراشکی ها را برای 10 الی 15 دقیقه در توستر قرار دهید تا آماده شوند.
  • سعی کنید مواد میانی آماده شده برای پیراشکی مرغ بدون آب و روغن باشد تا در هنگام پیچیدن دچار مشکل نشوید.
  • اگر از دوستداران پنیر در غذا هستید می توانید روی مایه پیراشکی پنیر پیتزا یا پنیر ورقه ای بریزید و سپس خمیر را بپیچید.

کالری پیراشکی مرغ

اگر هر پیراشکی مرغ و پنیر به طور میانه 100 گرم وزن داشته باشد، حاوی 299 کیلو کالری می گردد. بنابراین اگر می خواهید با کالری کمتر از این غذا لذت ببرید بهتر است آن را بدون پنیر و با استفاده از روغن های رژیمی بپزید.

نتیجه گیری

پیراشکی مرغ یکی از غذاهای مجلسی است که علاوه بر طعم محبوبش، ظاهری مناسب هم برای مهمانی ها و دورهمی های شما دارد. اگر در پی راهی سریع تر برای تهیه این غذا هستید می توانید خمیر پیراشکی آماده را از خبرنگاران تهیه کنید و با آن پیراشکی مرغ را بپزید. امیدواریم این وعده دلچسب را به همراه خانواده خود نوش جان نموده و لذت ببرید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 19 خرداد 1401 بروزرسانی: 19 خرداد 1401 گردآورنده: selena-fan.ir شناسه مطلب: 2190

به "طرز تهیه پیراشکی مرغ با خمیر حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پیراشکی مرغ با خمیر حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید