نصب 27 دستگاه جی پی اس بر ابنیه تاریخی اصفهان

به گزارش مجله سلنا، خبرنگاران/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی مقرر شد 27 دستگاه جی پی اس بر روی ابنیه و آثار تاریخی اصفهان نصب و نرخ فرونشست آنها مقدار گیری گردد.

نصب 27 دستگاه جی پی اس بر ابنیه تاریخی اصفهان

منصور شیشه فروش، امروز (دوشنبه، 4 بهمن ماه) در نشست تخصصی فرونشست زمین در اصفهان؛ چالش ها و راهکارها که از سوی کنسرسیوم مراکز علمی - پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط زیست و به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار گردید، اقدامات در حوزه مدیریت بحران را تشکیل کارگروه تخصصی با حضور اساتید مطرح در استانداری اعلام و اظهار کرد: در 2 سال گذشته هفت تیم از سازمان زمین شناسی کشور در اصفهان مستقر شده اند و نرخ پهنه ها را اعلام نموده اند.

وی اضافه کرد: 27 دشت استان در منطقه فرونشست واقع شده است و اطلس فرونشست در دشت های اصفهان تهیه شده است. نقشه اطلس پهنه بندی دشت ها تهیه شده، به مراکز علمی یاری می نماید.

شیشه فروش بر تغییر نگرش در مورد مصرف آب، آموزش همگانی، بهره وری آب ها، شناسایی منابع تازه و استفاده از مطالعات اجرا شده تأکید کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: برای پهنه شهر اصفهان مطالعاتی منعقد شده و از ظرفیت دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان استفاده می گردد. بعلاوه با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی مقرر شد 27 دستگاه جی پی اس بر روی ابنیه و آثار تاریخی اصفهان نصب می گردد و نرخ فرونشست آنها مقدار گیری گردد.

وی با اشاره به تدوین نقشه راه زاینده رود توضیح داد: برنامه سازگاری با کم آبی در استان نیز تدوین شده است و برنامه ها حکایت از تغذیه آبخوان ها دارد. این یافته های علمی دستمایه ای برای تصممیگیری و پیگیری مطالبات آب استان خواهد بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اطلاع داد: در حوزه راه آهن فارس و یزد که در پهنه های خطرپذیر قرار دارند جلسه ترتیب داده شد تا موضوعات مربوط به آن آنالیز گردد. به کنسرسیوم مراکز علمی پژوهشی استان پیشنهاد می گردد که نشست هایی در مورد تغییرات اقلیم و اثرات آن و کشاورزی پایدار ترتیب دهند.

بهرام نادی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد نیز فرونشست را پاسخ آسیب به محیط زیست خاطرنشان کرد و گفت: فرایند کاهش منابع آب تتازهپذیر کشور به ازای هر فرد ثبت شده و از 4272 مترمکعب برای هر فرد در سال 1350 به 1592 مترمکعب برای هر فرد در سال 1395 رسیده است. اگر دنبال اقتصاد پویا و پایدار هستیم، نیازمند بازنگری هستیم.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: رابطه معناداری بین اقتصاد ضعیف کشورها و مصرف زیاد آب در بخش کشاورزی وجود دارد و مدل نشان می دهد چاره ای جز مصرف بهینه آب نداریم.

نادی با بیان اینکه بارگذاری مجدد و طرح های انتقال آب اشتباه است، ادامه داد: توسعه الزامی است، اما اگر دنبال توسعه صنایع ناپایدار برویم عملاً تخریب را بیشتر می کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد تغییر نگرش اساسی و سرمایه گذاری در زمینه آموزش، مسئولیت پذیری اجتماعی و بهره وری منابع تتازهپذیر را الزامی دانست و گفت: شیرین سازی آب با چالش هایی همانند هزینه بالا، مصرف بالای برق و مسائل زیست محیطی همراه است و بهره برداری از آب های ژرف نیز پیامدهایی دارد که بهینه نیست.

ایمان بهارلو، رئیس اداره سامانه ها و اطلاعات مکانی شهرداری اصفهان نیز گفت: فرونشست در جهان 4 میلیمتر، اما در ایران مقدار آن بسیار بالاتر است. آنچه فرونشست اصفهان را از دیگر استان ها مجزا می نماید، ورود به منطقه ها مسکونی است.

وی با اشاره به نقشه پهنه بندی فرونشست حوزه شهرداری اصفهان اضافه کرد: بیشترین منطقه ها فرونشست در منطقه ها، 14، 15، 8، 11 و 7 است.

بهارلو با بیان اینکه یک میلیون 951 هزار و 996 نفر در اصفهان زندگی می نمایند، گفت: 18 هزار و 174 بلوک شهری وجود دارد که به تناسب درگیر فرونشست شده اند.

رئیس اداره سامانه ها و اطلاعات مکانی شهرداری اصفهان اضافه کرد: 6 هزار و 302 بلوک شهری در کلاس های فرونشست بالای 50 میلی متر قرار گرفته اند که 44 درصد جمعیت است.

وی از تعریف پروژه های مختلف در شهرداری با شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی ذیربط اطلاع داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 اسفند 1400 بروزرسانی: 9 اسفند 1400 گردآورنده: selena-fan.ir شناسه مطلب: 2103

به "نصب 27 دستگاه جی پی اس بر ابنیه تاریخی اصفهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نصب 27 دستگاه جی پی اس بر ابنیه تاریخی اصفهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید