هضم غذا چقدر طول می کشد؟
به گزارش مجله سلنا، یکی از مسائلی که شاید برای همه ما سؤال باشد، مدت زمان گوارش و یا هضم غذاست.
به نقل از پایگاه healthline، یکی از مواردی که شاید دانستن آن برای ما مفید باشد، مدت زمانی است که طول می کشد تا غذا در بدن هضم شود. به طور کلی حرکت غذا ها در دستگاه گوارش 24 تا 72 ساعت طول می کشد؛ اما زمان دقیق آن بسته به نوع غذایی که خورده اید، متفاوت خواهد بود.
سرعت گوارش غذا همچنین بر عواملی نظیر جنسیت، متابولیسم (سوخت و سو غذا در بدن) و اینکه آیا شما هر گونه مشکل گوارشی دارید که قادر به کُند کردن و یا تسریع فرایند هضم غذا باشد، مبتنی خواهد بود.
اما در خصوص فرایند هضم غذا باید گفت در ابتدا غذا تقریبا به سرعت از طریق سیستم گوارشی شما به حرکت در می آید. طی 6 الی 8 ساعت، غذا به راستا خود در معده، روده کوچک و روده بزرگ ادامه می دهد.
به محض ورود به روده بزرگ، محتوای غذایی نیمه هضم شده شما، می تواند برای بیش از یک روز در آنجا بماند تا هرچه بیشتر تجزیه شود.
مدت زمان عادی گوارش غذا به این صورت است: تخلیه معده (2 تا 5 ساعت)، انتقال به روده کوچک (2 تا 6 ساعت)، انتقال به روده بزرگ (10 تا 59 ساعت) و کل زمان عبور از راستا گوارشی (10 تا 73 ساعت).
همچنین سرعت گوارش غذا هم بر اساس غذایی که شما خورده اید، فرق دارد. گوشت و ماهی ممکن است 2 روز برای هضم کامل زمان نیاز داشته باشند، زیرا مدت زمانی بیشتری طول می کشد تا پروتئین و چربی های آن ها که مولکول پیچیده ای دارند، در بدن شما تجزیه شوند.
به عکس، میوه ها و سبزیجات که دارای فیبر بالایی هستند، می توانند در سیستم گوارشی شما کمتر از یک روز در حرکت باشند. در حقیقت این غذا های دارای فیبر بالا به دستگاه گوارش شما کمک می کنند تا به طور کلی کارآمدتر عمل کنند.
بر اساس این گزارش، سریعترین موادی که گوارش می شوند، تنقلات شیرین و فرآوری شده مانند آب نبات و تنقلات شکلاتی هستند که بدن شما طی چند ساعت آن ها را تجزیه می کند و شما دوباره گرسنه می شوید.
چه اتفاقی به هنگام هضم غذا رخ می دهد؟
هضم به فرآیندی گفته می شود که بدن شما مواد غذایی را تجزیه کرده و مواد مغذی مورد نیاز خود را از آن بیرون می کشد. هر آنچه باقی می ماند هم مواد زائدی است که بدن آن را دفع می کند.
دستگاه گوارش شما از 5 قسمت اصلی تشکیل شده است:
دهان
مری
معده
روده کوچک
روده بزرگ
اما به هنگام گوارش غذا، چنین اتفاق هایی می افتد: هنگام جویدن، غدد موجود در دهان شما بزاق آزاد می کنند. این مایع گوارشی حاوی آنزیم هایی است که نشاسته مواد غذایی را تجزیه می کنند. نتیجه آن ایجاد توده ای به نام بولوس (bolus) است که بلع آن راحت تر است. هنگام بلعیدن، غذا در مری شما به پایین می رود؛ لوله ای که دهان شما را به معده متصل می کند. یک ورودی عضلانی به نام اسفنکتر تحتانی مری باز می شود تا اجازه دهد غذا به معده منتقل شود.
اسید های موجود در معده غذا را بیشتر تجزیه می کنند. با این کار مخلوطی از عصاره معده و غذای نیمه هضم شده شکل می گیرد؛ که به آن کیموس (chime) گویند. این مخلوط به سمت روده کوچک حرکت می کند.
در روده کوچک، لوزالمعده و کبد عصاره گوارشی خود را به این مخلوط اضافه می کند. عصاره اضافه شده از سوی لوزالمعده، به تجزیه کربوهیدرات ها و چربی کمک می کند. صفرا از کیسه صفرا چربی را حل می کند. ویتامین ها، سایر مواد مغذی و آب از طریق دیواره های روده کوچک به جریان خون منتقل می شوند. قسمت هضم نشده ای که به جای مانده به سمت روده بزرگ شما حرکت می کند.
روده بزرگ هر آب باقیمانده و مواد مغذی به جای مانده از غذا را جذب می کند. بقیه به صورت مدفوع به مواد زائد جامد تبدیل می شود. راست روده (یا رکتوم که در انتهای روده بزرگ قرار گرفته است) مدفوع را ذخیره می کند تا زمانی که آماده دفع شوید.
منبع: همگردی