چکار کنیم پنیر پیتزا کشدار گردد؟
به گزارش مجله سلنا، پنیز پیتزا یکی از عناصر مهم پیتزا است که طعم و بافت جذابی به آن اضافه می نماید. کشدار شدن پنیر پیتزا یکی از نشانه های شناخت یک پیتزای خوب است اما بعضی اوقات این اتفاق نمی افتد و پنیر پیتزای ما کشدار نمی گردد.
چطور می توانیم پنیر پیتزا را کشدارتر کنیم؟ آیا راز آن در نوع پنیر است یا شاید دما و زمان پخت پنیر هم مهم است؟ در این مقاله ما چند روش ساده و کارآمد برای افزایش مقدار کش پنیر پیتزا را معرفی خواهیم کرد که با استفاده از آن ها می توانید پیتزایی کشدار و خوشمزه بپزید.
انتخاب نوع مناسب پنیر
یکی از مهم ترین نکات برای کشدار شدن پنیر پیتزا، انتخاب نوع مناسب پنیر است. انواع مختلفی از پنیر در بازار وجود دارد اما همه این پنیرها برای پیتزا مناسب نیستند. پنیرهای موزارلا، چدار، پارمزان، گودا و پروولون پنج نوع پنیر اصلی هستند که داخل پیتزا از آن ها استفاده می گردد. رامک انواع پنیر پیتزا را به صورت جداگانه یا مخلوط به بازار عرضه می نماید و شما می توانید با استفاده از آن ها یک پیتزای خوشمزه و کشدار داشته باشید.
در ادامه خصوصیات هرکدام از این پنیرها را مقایسه می کنیم:
-
پنیر موزارلا: محبوب ترین گزینه برای پنیر پیتزا، پنیر موزارلا است. این پنیر مقدار فرآوری کمتری نسبت به دیگر انواع پنیر دارد و به همین دلیل طعمی تازه با بافتی سبک و خامه ای دارد. در کنار پنیر موزارلا شما می توانید روی پیتزای خودتان از پپرونی، ریحان، گوجه فرنگی، زیتون و فلفل قرمز هم بهره ببرید.
-
پنیر پروولون: پروولون یک پنیر نیمه سخت ایتالیایی است که معمولا به صورت ترکیب شده با دیگر پنیرها روی پیتزا قرار می گیرد. بسته به مدت زمان کهنه شدن، این پنیر طعم بسیار متفاوتی دارد. برای مثال پروولونی که مدت زمان کوتاه تری فرآوری شده باشد طعم شیرین تر و بافت خامه ای تری دارد اما اگر طعم تندتر و بافت خشک را ترجیح می دهید، بهتر است از پروولونی که مدت زمان بیشتری کهنه شده باشد بهره ببرید.
-
پنیر چدار: پنیر چدار به علت طعم تند خود بیشتر روی چیزبرگر استفاده می گردد اما به صورت ترکیب شده با پنیرهای دیگر می توانید روی پیتزا هم از آن بهره ببرید. معمولا یکی از عناصر تشکیل دهنده بیشتر پنیر پیتزاهای مخلوط، پنیر چدار است. این پنیر حالت کشسانی کمتری نسبت به موزارلا دارد اما رنگ زرد آن می تواند ظاهر بسیار زیبایی به پنیر شما ببخشد.
-
پنیر پارمزان: پارمزان یا پارمسان یکی از معروف ترین پنیرهای ایتالیایی است. این پنیر رنگ زرد روشن و شفافی دارد و از طعم بسیار خوشمزه ای برخوردار است. این پنیر به صورت رنده شده روی انواع پیتزا، پاستا و غذاهای دیگر استفاده می گردد. به علت طعم تند و شوری که دارد، این پنیر توانسته است نظر خیلی از کاربران را به خود جلب نماید. پارمزان برای تخمیر جامد و پخت در دمای بالا مناسب است و معمولا هم به صورت ترکیب شده با دیگر پنیرها مورد استفاده قرار می گیرد.
-
پنیر گودا: گودا نیز یکی دیگر از پنیرهای نیمه سخت موجود در بازار است. این پینر طعم غنی و منحصر به فردی دارد و بافت صاف آن می تواند باعث بهبود بافت پیتزای شما گردد. این پینر به علت طعم خوبی که دارد در کنار پنیرهای دیگر به پیتزا افزوده می گردد.
علاوه بر پنیرهای معرفی شده می توانید از پنیرهای دیگری مانند ریکوتا، فتا، روکفور و... نیز برای تهیه پیتزای خودتان بهره ببرید. مهم ترین نکته ای که در زمان انتخاب پنیر پیتزا باید به آن توجه کنید، سلیقه شخصی خود شماست. شما می توانید با تست کردن ترکیبات مختلف پنیر و دیگر مواد، به برترین گزینه ممکن برسید.
ترکیب چند نوع پنیر با هم
برای اینکه پنیر پیتزا کشدار گردد و طعم بهتری هم داشته باشد، می توانید چند نوع پنیر را با هم ترکیب کنید. بعضی پنیرها به خاطر خاصیت کشداری و ذوب پذیری بالایی که دارند شناخته شده هستند اما طعم و مزه آن ها ممکن است مورد پسند خیلی از افراد نباشد. شما می توانید با ترکیب پنیرهای کشدار با پنیرهایی که مزه بهتری دارند، به برترین ترکیب برای پیتزای خودتان برسید.
پنیر موزارلا و چدار یکی از رایج ترین و محبوب ترین ترکیبات برای پنیر پیتزا است. موزارلا بافت سبک و کشدار و طعمی ملایم دارد که می تواند به عنوان یک پایه مناسب برای پنیر پیتزا استفاده گردد. در سمت مقابل پنیر چدار هم با طعم تند و رنگ نارنجی خود به پیتزای شما رنگ و طعم می دهد.
پنیر گودا و چدار نیز یک ترکیب خوشمزه و کشدار برای پیتزا به شما می رود. پنیر گودا طعمی غنی و منحصر به فرد دارد و با بافت صاف خود می تواند در تقویت بافت پیتزا به شما یاری کند. پنیر چدار نیز با طعم تند و رنگ نارنجی خودش ظاهر و مزه پیتزای شما را تامین می نماید. ترکیب پنیر جک مونتری و فتا هم می تواند ترکیب مجذوب کننده و لذیذی برای پیتزا به شما برود. پنیر جک مونتری بافت کشداری دارد که در کنار طعم شور، تیز و بافت نسبتا خشک پنیر فتا یک تضاد مجذوب کننده برای شما ایجاد خواهد نمود.
رعایت زمان و دمای مناسب برای پخت پیتزا
برای اینکه پنیر پیتزای کشداری داشته باشید، باید پیتزای خودتان را برای مدت زمان کافی در دمای مناسب بپزید. دمای مناسب برای پخت پیتزا به نوع خمیر، مواد و مقدار پیتزا بستگی دارد. دمای بالاتر باعث تردتر شدن و سبک تر شدن پیتزا می گردد اما دمای پایین باعث می گردد پیتزا نرم و چسبنده تر باشد. در صورتی که خمیر نازکی دارید می توانید از دماهای بالاتر بهره ببرید اما پیتزاهایی که خمیر ضخیمی دارند بهتر است با درجه حرارت پایین تر پخته شوند تا به صورت کامل مغزپخت شوند.
زمان پخت نیز به نوع خمیر، مواد و مقدار پیتزا بستگی دارد. به طور میانه مدت زمان پخت پیتزا در فر حدود 15 تا 25 دقیقه است. هرچقدر که خمیر شما نازک تر باشد و مواد کمتری روی آن قرار بگیرد می توانید مدت زمان پخت آن را کاهش دهید اما برای پیتزاهایی که خمیرهای ضخیم تری دارند و مواد بیشتری هم روی آن ها قرار می گیرد باید مدت زمان بیشتری صبر کنید.
پاشیدن آب سرد روی پنیر
برای کشدار شدن پنیر پیتزا می توانید از این ترفند بهره ببرید. در هر مرحله ای که پنیر را به پیتزا اضافه می کنید، مقداری آب سرد هم روی آن اسپری کنید. این کار باعث می گردد که در حین پخت از رطوبت پنیر محافظت گردد و پس از اتمام پخت پنیر شما کشدار باشد. دقت کنید این کار را خیلی انجام ندهید چرا که باعث خمیری شدن پیتزای شما می گردد.
سخن نهایی
در این مقاله در خصوص روش های کشدار شدن پنیر پیتزا صحبت کردیم. به صورت کلی پنیرهایی مثل موزارلا، پروولون و چدار که مقدار گلوتن بیشتری دارند، مقدار کشسانی بیشتری دارند. شما می توانید از این پنیرها در کنار پنیرهای دیگر که طعم غنی تری دارند بهره ببرید تا یک پیتزای خوشمزه و کشدار داشته باشید. رعایت دما و زمان پخت مناسب پنیر هم خیلی مهم است و به کشدارتر شدن آن یاری می نماید.
منبع: همشهری آنلاین