طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید
به گزارش مجله سلنا، سبزی پلو با ماهی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که اغلب آن را به عنوان شام شب عید می شناسیم.
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای پرطرفدار و مهم برای ما ایرانی هاست. این غذای خوشمزه علاوه بر اینکه در طول سال طرفداران خاص خودش را دارد، به عنوان یک غذای مناسبتی هم شناخته شده و در شب سال نو طبخ می شود. با طرز تهیه سبزی پلو با ماهی با خبرنگاران همراه باشید.
مواد لازم:
(مناسب برای 3 نفر)
- ماهی متوسط 3 عدد
- برنج 3 پیمانه
- سبزی پلویی (تره.جعفری.شوید.گشنیز) 300 گرم
- سیر 3 حبه
- کره و زعفران دم کرده به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی :
- پیش از شروع به پخت، برنج را خوب شسته و اجازه دهید برنج به مدت دو تا سه ساعت در آب نمک خیس بخورد.
- در فاصله خیس خوردن برنج، سبزی ها را تمیز کرده و بشویید و سپس ریز خرد کنید (سبزی نباید خیلی ریز شود).
- سبزی ها را چند دقیقه در روغن تفت دهید تا سرخ شوند. نیازی به تغییر رنگ سبزی ها نیست.
- بعد از طی زمان خیس خوردن برنج، قابلمه موردنظر خود را انتخاب کرده و دوسوم آن را آب بریزید و روی حرارت بگذارید بگذارید تا آب به جوش بیاید. سپس برنج را در قابلمه بریزید.
- بعد از گذشت پنج تا ده دقیقه، یک دانه برنج در حال جوش را بردارید و بین دو انگشت له کنید. اگر برنج میان انگشتانتان له شد و خشک نبود اما مغز آن کمی سفت بود، برنج آماده آبکش است.
- بعد از آبکش کردن برنج، در قابلمه مقداری روغن ریخته و بسته به سلیقه خود، حلقه های سیب زمینی یا تکه های نان را کف قابلمه بچینید.
- سپس لایه لایه برنج ابکش شده و سبزی های تفت خورده را در قابلمه بریزید و با چنگال مخلوط کنید.
- سیرها را خرد کنید و لابلای برنج بگذارید.
- حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کردن کند، سپس نصف لیوان اب و مقدار کمی نمک را مخلوط کنید و روی برنج بدهید، مقداری کره نیز تکه تکه کنید و روی برنج قرار دهید؛ حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید تا برنج دم بکشد.
طرز تهیه ماهی :
- ابتدا ماهی را تمیز کرده و سپس تکه تکه کنید.
- برای طعم دار کردن ماهی، دو عدد پیاز را خیلی ریز رنده کرده و با فشار دادن پیاز رنده شده، آب آن را جدا کنید.
- آب پیاز را با سه قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ، آب دو عدد لیموترش تازه، نمک، فلفل و پودر سیر مخلوط کنید و آن را روی سطح ماهی بمالید و آن را به مدت نیم ساعت در ظرف در بسته در یخچال قرار دهید.
- برای روکش کردن ماهی، یک پیمانه آرد، یک قاشق غذاخوری نمک، دو قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق چایخوری فلفل را با هم مخلوط کنید و تکه های ماهی را به این مخلوط آغشته کنید.
- هر طرف فیله ها را سه چهار دقیقه در مقداری روغن سرخ کنید. برای تهیه ماهی در فر نیز می توانید تکه های ماهی را در سینی فر چیده و 20 دقیقه در دمای 190 درجه بپزید.
سبزی پلو را پس از پخت در ظرف مناسب بکشید و به همراه ماهی و لیمو ترش تازه سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با انواع غذاهای عید طرز تهیه آش اوماج را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا
انتشار: 18 اردیبهشت 1399
بروزرسانی: 5 مهر 1399
گردآورنده: selena-fan.ir
شناسه مطلب: 811
به "طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید