طرز تهیه سمبوسه با سوسیس بازاری، ترد و خوشمزه

به گزارش مجله سلنا، سمبوسه، یکی از پرطرفدارترین پیش غذاهای ایرانی است که با تنوع بسیار زیادی در مواد میانی تهیه می گردد. اما آیا تا به حال به ترکیب مجذوب کننده سوسیس و سمبوسه فکر نموده اید؟ این ترکیب نوآورانه، طعم جدیدی به این غذای محبوب بخشیده و آن را به یک انتخاب محبوب برای مهمانی ها و دورهمی ها تبدیل نموده است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه سمبوسه آبادانی را به عنوان اصیل ترین روش تهیه این غذا آنالیز نموده بودیم اما در ادامه طرز تهیه سمبوسه با سوسیس مدرن را مرور خواهیم کرد پس همراه ما باشید.

طرز تهیه سمبوسه با سوسیس بازاری، ترد و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه سمبوسه با سوسیس

  • سوسیس 300 گرم
  • پیاز میانه 1 عدد
  • جعفری 250 گرم
  • سیب زمینی پخته و رنده شده 200-250 گرم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • نان لواش به مقدار لازم

طرز تهیه سمبوسه با سوسیس

آماده سازی مایه داخلی

اولین مرحله از طرز تهیه سمبوسه با سوسیس این است که مواد لازم برای مایه داخلی سمبوسه را آماده کنیم برای این کار ابتدا موادی را که ضروری است به صورت حلقه های نازک برش بزنید سپس پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند بعد سوسیس، فلفل دلمه ای و ادویه ها را اضافه نموده و تفت دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند در نهایت هم سیب زمینی پخته را پوره کنید و مواد مخلوط سوسیس را به آن اضافه کنید و کاملا هم بزنید.

سر هم کردن سمبوسه

اکنون که مایه میانی سمبوسه شما آماده شده زمان آن رسیده که سمبوسه خود را سر هم کنید برای این کار یک برگ از خمیر یوفکا یا فیلو یا نان لواش را بردارید و روی آن را کمی روغن بمالید سپس یک قاشق از مایه داخلی را روی خمیر قرار دهید و لبه های آن را به سمت داخل تا بزنید تا به شکل مثلث یا مربع درآید. روی سمبوسه ها را با رومال تخم مرغی بپوشانید.

نکته: برای اینکه سمبوسه ها تردتر شوند، می توانید قبل از سرخ کردن، آن ها را در فریزر قرار دهید.

نکته: برای تزئین سمبوسه ها می توانید از کنجد یا سیاه دانه بهره ببرید.

سرخ کردن سمبوسه

وقتی که همه سمبوسه ها آماده شدند در یک تابه یا قابلمه مناسب روغن بریزید و اجازه دهید داغ گردد بعد سمبوسه ها را به آرامی در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. در نهایت هم سمبوسه های سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته گردد.

نکات تکمیلی برای تهیه سمبوسه با سوسیس

تهیه سمبوسه، هنری است که با کمی دقت و رعایت چند نکته ساده، می توانید به نتایج شگفت انگیزی برسید. در ادامه به بعضی از مهم ترین نکات و فوت و فن های تهیه سمبوسه می پردازیم:

انواع روش تهیه سمبوسه

رایج ترین روش تهیه سرخ کردن آن در تابه سمبوسه است. برای این کار، روغن را در تابه یا قابلمه مناسبی داغ نموده و سمبوسه ها را تا زمانی که طلایی و برشته شوند، سرخ کنید.

اما اگر می خواهید سمبوسه شما رژیمی تر و کم چرب باشد می توانید آن را در فر بپزید. برای تهیه سمبوسه به این روش باید سمبوسه ها را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید فقط قبل از قرار دادن سمبوسه ها در فر، روی آن ها را با کمی روغن یا کره بمالید تا طلایی شوند.

یکی دیگر از روش های تهیه و پخت سمبوسه این است که ِآن را در ایرفرایر بپزید برای تهیه سمبوسه در ایرفرایر باید آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و سمبوسه ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید.

تنوع مواد میانی سمبوسه با سوسیس

سمبوسه یکی از غذاهای محبوب و پرطرفداری است که با تنوع بسیار زیادی در مواد میانی تهیه می گردد. این تنوع به شما اجازه می دهد تا با توجه به ذائقه و سلیقه خود، سمبوسه هایی با طعم های مختلف را تجربه کنید.

استفاده از انواع گوشت برای سمبوسه

از گوشت های مختلف مانند گوشت چرخ نموده، مرغ ریش ریش، ماهی و میگو گرفته تا انواع گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس می توانید برای مایه میانی سمبوسه خود بهره ببرید.

استفاده از سبزیجات مختلف برای مایه میانی سمبوسه

برای تهیه سمبوسه می توانید از سبزیجات تازه و فصلی مختلف براساس ذائقه خود بهره ببرید اما رایج ترین سبزیجات می تواند شامل هویج، نخود فرنگی، اسفناج، سیر یا حتی ذرت باشد. یادتان باشد برای مقوی تر کردن سمبوسه حتی می توانید در آن از انواع حبوبات مثل عدس، نخود، لوبیا چشم بلبلی یا هر حبوبات دیگری هم بهره ببرید.

استفاده از انواع پنیر برای تهیه سمبوسه

اگر دوست دارید سمبوسه شما مدرن تر باشد می توانید از انواع پنیر هم در لایه میانی سمبوسه خود بهره ببرید. اما برترین پنیرها برای استفاده در سمبوسه در کنار پنیر پیتزا شمال پنیر موزارلا، پنیر فتا و پنیر گودا است.

نکات برای جلوگیری از پاشیدن سمبوسه حین سرخ شدن

برای جلوگیری از پاشیدن سمبوسه حین سرخ شدن، چند نکته مهم را باید رعایت کنید. ابتدا، لبه های خمیر را محکم به هم فشار دهید تا در حین سرخ شدن باز نگردد و مواد داخل آن بیرون نریزد. بعلاوه، روغن را به مقدار کافی داغ کنید؛ چرا که روغن سرد باعث می گردد سمبوسه ها روغن جذب نمایند و از هم بپاشند.

علاوه بر این، سمبوسه ها را با فاصله کافی از هم در روغن قرار دهید تا به هم نچسبند و به راحتی سرخ شوند. در نهایت، حرارت روغن را تنظیم کنید تا سمبوسه ها به آرامی سرخ شوند و همزمان داخل آن ها نیز پخته گردد. با رعایت این نکات می توانید سمبوسه هایی با ظاهر زیبا و خوشمزه تهیه کنید.

نکات مهم برای انتخاب سوسیس مناسب تهیه سمبوسه سوسیس

برای تهیه سمبوسه بهتر است از سوسیس های مرغ یا گوشت قرمز بهره ببرید. اما اگر گیاهخوار هستید می توانید از انواع سوسیس گیاهی هم بهره ببرید. اما نکته مهم برای استفاده از سوسیس در این غذا این است که از سوسیس هایی که ادویه های کمتری دارند، برای این غذا بهره ببرید.

انواع خمیر یا نان مناسب برای تهیه سمبوسه

در تهیه سمبوسه می توانید از انواع مختلف خمیر یا نان استفاده کرد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.

خمیر یوفکا، به عنوان رایج ترین خمیر برای تهیه سمبوسه، بسیار نازک و شنماینده است و برای تهیه سمبوسه هایی با ظاهری ظریف و طعم دلپذیر مناسب است. خمیر فیلو هم شباهت زیادی به یوفکا دارد، اما کمی ضخیم تر است.

نان لواش هم به عنوان یک گزینه ساده و در دسترس، برای تهیه سمبوسه های خانگی بسیار مناسب است. بعلاوه، در بعضی فروشگاه ها، خمیر مخصوص سمبوسه نیز موجود است که آماده استفاده بوده و کار تهیه سمبوسه را بسیار آسان تر می نماید. انتخاب نوع خمیر بستگی به سلیقه شخصی و نوع مواد میانی سمبوسه دارد.

ادویه های مناسب سمبوسه

ادویه یکی از مهم ترین مواد اولیه لازم برای تهیه سمبوسه است. بنابراین حتما به خوبی به استفاده درست و مناسب ادویه برای سمبوسه دقت کنید. اما مهم ترین ادویه ها برای تهیه سمبوسه شامل فلفل سیاه، زیره، گشنیز و پودر کاری است. البته می توانید ترکیبی از چندین ادویه را به همراه ادویه های مدنظر خود تهیه کنید تا هر زمان که خواستید به راحتی از آن بهره ببرید.

اگر دوست دارید سمبوسه هایتان تندتر باشد، می توانید از فلفل چیلی یا پودر چیلی بهره ببرید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 17 شهریور 1403 بروزرسانی: 17 شهریور 1403 گردآورنده: selena-fan.ir شناسه مطلب: 2454

به "طرز تهیه سمبوسه با سوسیس بازاری، ترد و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمبوسه با سوسیس بازاری، ترد و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید