15 نکته درباره کوتریماکسازول
به گزارش مجله سلنا، 1. کوتریماکسازول یکی از پرمصرف ترین آنتی بیوتیک هایی است که به وسیله پزشکان خانواده برای بیماران تجویز می گردد.2. این دارو به شکل قرص 480 و 120 میلی گرمی و بعلاوه شربت بچه ها ساخته شده و در داروخانه های کشور عرضه می گردد.

15 نکته درباره کوتریماکسازول
1. کوتریماکسازول یکی از پرمصرف ترین آنتی بیوتیک هایی است که به وسیله پزشکان خانواده برای بیماران تجویز می گردد.
2. این دارو به شکل قرص 480 و 120 میلی گرمی و بعلاوه شربت بچه ها ساخته شده و در داروخانه های کشور عرضه می گردد.
3. کوتریماکسازول در عفونت های دستگاه ادراری، عفونت گوش میانی، التهاب پروستات، ذات الریه و بعضی مسائل دستگاه تنفس کاربرد دارد.
4. مقدار مصرف کوتریماکسازول در بزرگسالان و به هنگام بروز عفونت های ادراری دو قرص به فاصله هر 12 ساعت و به مدت دو هفته است.
5. این دارو هم مشابه همه داروهای دیگر دارای بعضی عوارض جانبی است که اغلب دستگاه های گوارشی، اعصاب، خون، پوست، ادراری و قلبی عروقی را درگیر می نماید و شایع ترین علایم آن تهوع، استفراغ، دردشکم، اسهال، سردرد، بی خوابی، توهم، افسردگی، سرگیجه، خستگی، اضطراب، کهیر، حساسیت به نور و راش های پوستی و نوعی اختلال موسوم به استیونس جانسون است.
6. در حساسیت های مفرط نسبت به کوتریماکسازول حتما به پزشک خانواده تان اطلاع دهید زیرا احتمال واکنش های شدید حساسیتی وجود دارد. بعلاوه در دوران بارداری، شیردهی، بیماری های کلیوی و مسائل کبدی از این دارو با احتیاط بهره ببرید.
7. کوتریماکسازول در دستگاه گوارش به طور کامل جذب می گردد و پس از چهار ساعت به اوج اثر می رسد. این دارو به وسیله کبد و کلیه دفع می گردد.
8. دقت کنید که کوتریماکسازول را هیچ گاه با داروی متوترکسات مصرف نکنید زیرا موجب تضعیف مغز استخوان می گردد.
9. در صورتی که به طور طولانی مدت از این دارو استفاده می کنید، از پزشک خانواده تان درخواست کنید تا شیوه عملکرد کلیوی و نمونه کامل ادرارتان را از آزمایشگاه درخواست کند.
10. برای حل شدن مناسب دارو حتما همراه دارو یک لیوان آب بنوشید.
11. قرص و شربت کوتریماکسازول را در ظرف های محکم و مقاوم به نور و در دمای اتاق نگهداری کنید.
12. از قلم نیاندازید که دوره کامل درمان کوتریماکسازول را به مدت دو هفته ادامه دهید و به محض رفع شدن علایم بیماری، مصرف دارو را قطع نکنید.
13. هنگام مصرف دارو به منظور جلوگیری از آفتاب سوختگی یا از آفتا ب اجتناب کنید و یا از محافظ های نوری بهره ببرید.
14. در صورتی که هنگام مصرف کوتریماکسازول از داروهای ضدبارداری هم استفاده می کنید، دقت کنید که اثر این داروها کاهش می یابد بنابراین از دیگر اقدامات پیشگیری بهره ببرید.
15. در صورت بروز راش پوستی، گلودرد، تب، زخم دهان، کبودی های غیرمعمول و ایجاد خون ریزی حتما به پزشک خانواده تان اطلاع دهید.
منبع:www.salamat.com/م
منبع: راسخون